fbpx
loader

Hvem kan få gratis tannlege?


Vi får ofte spørsmål rundt kostnadene knyttet til tannpleie. Hva kan man  få støtte til og hva må man betale selv. Her gir vi deg svarene på de vanligste spørsmålene.

I Norge er det slik at barn (0 – 18 år) og bestemte pasientgrupper får gratis tannbehandling av Den Offentlig Tannhelsetjenesten. Voksne må betale for tannbehandlingen selv, men det finnes mange unntak som gir rett til refusjon fra Helfo.

Det kan være vanskelig for pasienter å finne ut om de har krav på Helforefusjon, og vi får ofte spørsmål om dette. Alle tannleger får hvert år oppdatert informasjon fra Helfo om hvilke diagnoser og behandling som gir krav på refusjon, og dette vurderer vi på hver eneste pasient vi har i stolen. Ingen pasienter trenger å være redd for at de ikke får det de har krav på.

De vanligste årsakene til at man får refusjon hos tannlegen er: 

  • Kronisk tannkjøttbetennelse
  • Munntørrhet
  • Syreskader
  • Fjerning av visdomstenner

Noen ganger trenger vi dokumentasjon fra lege eller annen tannlege for å vite om det er krav på refusjon fra Helfo, samt at vi må få årlig oppdatering på helseskjema og medisinliste.

Vi har direkteoppgjør med Helfo, det betyr at pasientene kun betaler egenandelen hos oss, og at vi ordner resten med Helfo. 

Ønsker du mer informasjon om dette, er det bare å snakke med oss. Vi hjelper deg gjerne.

For detaljert beskrivelse og mer info fra Helfo, klikk deg inn her:
https://helsenorge.no/betaling-for-helsetjenester/hvem-betaler-tannlegeregningen-din


Share: